Nederlandse reistracker Polarsteps lanceert op Android

App laat reizigers eenvoudig en automatisch hun route bijhouden

28 SEPTEMBER 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Polarsteps, de populaire Nederlandse app voor het tracken van je reis, lanceert vandaag een Android versie. Met de app kunnen reizigers eenvoudig en automatisch hun route bijhouden. Deze wordt getoond op een interactieve kaart, welke vervolgens gedeeld kan worden zodat vrienden en familie kunnen meereizen alsof ze op de achterbank zitten.

Polarsteps, de populaire Nederlandse app voor het tracken van je reis, lanceert vandaag een Android versie. Met de app kunnen reizigers eenvoudig en automatisch hun route bijhouden. Deze wordt getoond op een interactieve kaart, die vervolgens gedeeld kan worden zodat vrienden en familie kunnen meereizen alsof ze op de achterbank zitten.

Het concept van Polarsteps is eenvoudig: geef aan wanneer je eerstvolgende trip is en de app zal deze vanzelf voor je vastleggen. Je locatie wordt van tijd tot tijd gecheckt en op een kleurrijke wereldkaart gezet waar vrienden en familie je avonturen live kunnen volgen. De app vult je route met suggesties voor ‘steps’, waar je vervolgens foto’s aan toe kunt voegen. Daarnaast krijg je diverse statistieken over je trip, zoals reisduur, aantal bezochte landen en afgelegde afstand. Voor gebruikers die even geen reizen op de planning hebben is het ook mogelijk om trips uit het verleden toe te voegen en een persoonlijke reishistorie te creeren. Een van de oprichters testte de app door op zijn motor van Amsterdam naar Kaapstad te rijden.

Omdat Polarsteps geoptimaliseerd is voor reizigers, kan je route zelfs worden bijgehouden zonder dat je mobiel bereik hebt. De app synchroniseert je data automatisch zodra er een 3/4G verbinding beschikbaar is, of - indien je geen databundel voor het buitenland hebt - nadat je aan het einde van een reisdag inlogt op de WiFi van je hotel. De app gebruikt slimme technologie om je locatie te bepalen, waardoor er slechts een paar procent van je batterij nodig is om je route een volledige dag te kunnen bijhouden.

‘De betaversie van Polarsteps voor iPhone is pas sinds vorig jaar verkrijgbaar, maar reizigers hebben de app al gebruikt in bijna elke uithoek van de wereld. Tot nu toe zijn er trips vastgelegd in 177 van de 195 landen die bestaan.’, zegt mede-oprichter en CEO Koen Droste. “We kregen ontzettend veel verzoeken voor een Android versie en vinden het heel tof dat we de app op een nieuw platform kunnen lanceren. Dit is echter nog maar het begin: in de nabije toekomst kunnen Android gebruikers volop nieuwe features verwachten, zoals pushberichten voor nieuwe steps en de mogelijkheid om met een druk op de knop een prachtig fotoalbum van hun reis te bestellen.”

Polarsteps is bedacht door enkele enthousiaste avonturiers met liefde voor reizen, design en code. De in Amsterdam gevestigde startup wil het ultieme platform bouwen voor reizigers die een trip met meerdere bestemmingen willen plannen, tracken en herinneren. Polarsteps ontstond toen mede-oprichter Niek Bokkers tijdens een Transatlantische zeilreis software schreef die updates met zijn familie deelde via satelliettelefoon. Zijn site ging viraal onder reisliefhebbers, die onder de indruk waren van de mogelijkheid om automatisch een reisroute vast te leggen en te delen. Op basis van deze ervaringen werd vorig jaar de publieke betaversie voor iPhone-gebruikers gelanceerd. In Maart 2016 haalde Polarsteps een investering op van €500.000, welke ingezet wordt om het product door te ontwikkelen en de Android app te bouwen die vanaf vandaag in de Play Store te downloaden is.

Polarsteps voor Android en iPhone kan gedownload worden via www.polarsteps.com/app. Een introductievideo van de app is te bekijken op YouTube.

Citaten
"De betaversie van Polarsteps voor iPhone is pas sinds vorig jaar verkrijgbaar, maar reizigers hebben de app al gebruikt in bijna elke uithoek van de wereld. Tot nu toe zijn er trips vastgelegd in 177 van de 195 landen die bestaan." Koen Droste, mede-oprichter en CEO
"We kregen ontzettend veel verzoeken voor een Android versie en vinden het heel tof dat we de app op een nieuw platform kunnen lanceren. Dit is echter nog maar het begin: in de nabije toekomst kunnen Android gebruikers volop nieuwe features verwachten, zoals pushberichten voor nieuwe steps en de mogelijkheid om met een druk op de knop een prachtig fotoalbum van hun reis te bestellen." Koen Droste, mede-oprichter en CEO
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Polarsteps

About Polarsteps
Polarsteps is helping over 5 million travelers across the world to plan, track, and relive their trips. The Amsterdam scale-up was founded in 2015 by a team of avid travelers with a passion for smart technology and cool design. The all-in-one travel app makes every part of the journey easier and more enjoyable: from the very first spark of travel inspiration to reliving it when it’s all over and done. The goal? To inspire and connect people across the globe through travel — so that everyone can express their wanderlust in a beautiful (and responsible) way.

Polarsteps is available for free in the App Store and Google Play store, or visit polarsteps.com.

Polarsteps – Make your way in the world


About the app
Easily use your travel bucket list to plan a trip and build your own editable itinerary. Once you're there, let us take over and plot your path on a digital world map that you can fill with your own photos, videos, and thoughts. Want to share your journey? Simply invite your loved ones along for the virtual ride. Finally, at the end of it all, you can create a beautifully designed Travel Book with the push of a button – turning your travel moments (the good, the bad, and everything in between) into lifetime memories.

berichten