Reistracker Polarsteps haalt nieuwe investering van €900.000 op

Bekende internetondernemers investeren in groeiplannen van Nederlandse startup

02 AUGUSTUS 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Polarsteps, de populaire Nederlandse app voor het tracken van je reizen, kondigt vandaag aan dat het €900.000 in seed funding heeft opgehaald van een groep succesvolle Nederlandse internetondernemers. In minder dan twee jaar tijd is de app snel populair geworden onder reizigers in binnen- en buitenland. De in Amsterdam gevestigde startup is van plan om de nieuwe middelen te gebruiken voor het aannemen van programmeurs en het verder ontwikkelen van de app.

Polarsteps, de populaire Nederlandse app voor het tracken van je reizen, kondigt vandaag aan dat het €900.000 in seed funding heeft opgehaald van een groep succesvolle Nederlandse internetondernemers. In minder dan twee jaar tijd is de app snel populair geworden onder reizigers in binnen- en buitenland. De in Amsterdam gevestigde startup is van plan om de nieuwe middelen te gebruiken voor het aannemen van programmeurs en het verder ontwikkelen van de app.

Het concept van Polarsteps is eenvoudig: geef aan wanneer je eerstvolgende trip is en de app zal automatisch je afgelegde route bijhouden. Je locatie wordt van tijd tot tijd gecheckt en op een kleurrijke wereldkaart gezet waar vrienden en familie je avonturen live kunnen volgen. De app vult je route met suggesties voor ‘steps’, waar je vervolgens foto’s aan toe kunt voegen. Daarnaast krijg je diverse statistieken over je trip, zoals reisduur, aantal bezochte landen en afgelegde afstand. Zodra je trip afgelopen is, kun je er eenvoudig een prachtig fotoalbum van maken waarin naast je foto's ook je route en reisdetails zijn opgenomen.

Polarsteps ontstond toen mede-oprichter Niek Bokkers voor een zeilreis software schreef waarmee hij updates met zijn familie deelde via satelliettelefoon. "Tijdens die trip werd mijn website al veel gedeeld onder medereizigers, die het een geweldig idee vonden om je reis op een kaart te plotten en deze realtime te delen met vrienden en familie thuis", zegt Bokkers. "Op basis van die ervaringen besloten we een iPhone app voor het grote publiek te ontwikkelen, waarmee het mogelijk is om je avonturen op een eenvoudige en aantrekkelijke manier vast te leggen en te delen."

Polarsteps was in beta sinds 2015 en wist dankzij snelle groei in Maart 2016 al een investeringsronde van €500.000 op te halen. Daardoor konden de oprichters hun baan opzeggen en fulltime aan het reisplatform gaan werken. "Sinds we afgelopen zomer op Android gelanceerd zijn groeien we nog veel harder", aldus mede-oprichter en CEO Koen Droste. “Onze community bestaat inmiddels uit meer dan 200.000 reizigers, die onze app in 184 landen gebruikt hebben. We vinden het geweldig om te zien hoe bloggers, journalisten en experts uit de hele wereld over Polarsteps schrijven, met als hoogtepunt een vermelding door Apple in de keynote speech van hun jaarlijkse WWDC conferentie."

Hoewel de huidige app vooral gericht is op het tracken van je reis, wil Polarsteps ook gaan veranderen hoe reizigers hun volgende trip ontdekken en plannen. "De huidige online ervaring voor reizigers is ontzettend gefragmenteerd", zegt Droste. "Wist je dat de gemiddelde reiziger meer dan 40 sites bezoekt tijdens het boeken van een trip? Wij willen daar iets aan doen door het plannen, tracken en herinneren van je reis samen te brengen in één platform."

De nieuwe investeerders van Polarsteps zijn grotendeels succesvolle Nederlandse internetondernemers, zoals Nalden (oprichter WeTransfer), Chris Ouwinga (oprichter Unit4), Janneke Niessen (oprichter Improve Digital), Heleen Dura - van Oord (oprichter DQ&A), Patrick Kerssemakers (oprichter FonQ), Laurens Groenendijk en Martijn Rozendaal (oprichters Just-Eat en Treatwell), Robert Gaal (oprichter Wakoopa, Karma) en Herman Kienhuis (River Venture Partners).

"We vinden het fantastisch dat we investeerders hebben gevonden die niet alleen in onze visie en product geloven, maar die ook onze toekomstige potentie zien", benadrukt Droste. "Ons belangrijkste doel in deze ronde was om investeerders te vinden die op basis van hun netwerk en kennis van meerwaarde zouden kunnen zijn voor onze groeiplannen. De ervaring en expertise die we met deze nieuwe investeerders aan boord krijgen is ontzettend waardevol. We zijn dan ook zeer dankbaar voor hun support en kijken met veel vertrouwen naar de toekomst"

Polarsteps voor Android en iPhone kan gedownloaded worden via www.polarsteps.com/app.

Citaten
"Sinds we afgelopen zomer op Android gelanceerd zijn groeien we keihard. Onze community bestaat inmiddels uit meer dan 200.000 reizigers, die onze app in 184 landen gebruikt hebben. " Koen Droste, co-founder and CEO
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Polarsteps

About Polarsteps
Polarsteps is helping over 5 million travelers across the world to plan, track, and relive their trips. The Amsterdam scale-up was founded in 2015 by a team of avid travelers with a passion for smart technology and cool design. The all-in-one travel app makes every part of the journey easier and more enjoyable: from the very first spark of travel inspiration to reliving it when it’s all over and done. The goal? To inspire and connect people across the globe through travel — so that everyone can express their wanderlust in a beautiful (and responsible) way.

Polarsteps is available for free in the App Store and Google Play store, or visit polarsteps.com.

Polarsteps – Make your way in the world


About the app
Easily use your travel bucket list to plan a trip and build your own editable itinerary. Once you're there, let us take over and plot your path on a digital world map that you can fill with your own photos, videos, and thoughts. Want to share your journey? Simply invite your loved ones along for the virtual ride. Finally, at the end of it all, you can create a beautifully designed Travel Book with the push of a button – turning your travel moments (the good, the bad, and everything in between) into lifetime memories.

berichten