Travel is back! Polarsteps onthult verrassende reistrends en bereikt mijlpaal van 4 miljoen gebruikers

De toonaangevende reisapp Polarsteps tikte deze maand de vier miljoen gebruikers aan en bevestigt: reizen is terug, maar niet zoals het was. Uit het gedrag van Polarsteps-reizigers komt een aantal verrassende trends naar voren. “Onze data laat zien dat het grootste herstel plaatsvindt in de Noordse landen. De cijfers voor IJsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden zijn meer dan verdubbeld vergeleken met dezelfde periode pre-corona,” zegt Polarsteps CEO en co-founder Maximiliano Neustadt. “Onder het totale aantal gebruikers dat buiten Europa reist, domineert de VS met meer dan drie keer zoveel bezoekers dan welk ander land dan ook.”

Kijkend naar de reizen gemaakt door Nederlandse, Duitse, Franse, Belgische en Britse Polarsteps gebruikers in april en mei 2022 vergeleken met dezelfde maanden in 2019, zijn de meest significante opwaartse trends in de Noordse landen te zien. IJsland maakte een groei door van 184% vergeleken met pre-corona, met Noorwegen (154%), Zweden (126%) en Denemarken (117%) daar niet ver achter. De in de app geplande reizen van duizenden gebruikers laten tevens zien dat deze trend zich nog minstens negen maanden zal voortzetten.

Hoewel geen andere regio in Europa zich kon meten aan deze cijfers, zitten veel traditioneel populaire reisbestemmingen zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland en Kroatië weer op het niveau van voor de pandemie. Zo ook Portugal, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. 

“We zijn dolblij met deze cijfers,” zegt Polarsteps CEO en co-founder Maximiliano Neustadt. “Het zijn twee ontzettend moeilijke jaren geweest voor de reisindustrie, en toch is Polarsteps met meer dan een miljoen nieuwe gebruikers gegroeid en zien we qua activiteit in de app inmiddels op alle vlakken recordcijfers. We bereiden ons nu voor op onze drukste zomer ooit. We zijn ontzettend dankbaar dat zowel bestaande als nieuwe gebruikers onze app weer weten te vinden om hun reizen te plannen, tracken en herbeleven. Het is geweldig om ze de wereld te zien herontdekken.”

Omdat veel reizigers nog wat dichter bij huis blijven vanwege onder andere de onzekerheid van de voortdurende pandemie, vindt er bij verre reizen een minder snel herstel plaats. Het grootste herstel onder verre bestemmingen is in Noord-Amerika, waar zowel Canada als de VS bijna weer op pre-corona niveau zitten. Deze trend, gecombineerd met langzamer herstel in Azië, Afrika, Australië en Zuid-Amerika, heeft er toe geleid dat de VS in april en mei 2022 de meest bezochte bestemming buiten Europa was. De data van Polarsteps laat zien dat deze trend zich zal voortzetten, met in de komende maanden meer geplande trips in de VS dan in welk ander land ter wereld.

Verrassend is de trend die Polarsteps ontdekte op lokaal niveau. Onder de 1,5 miljoen Nederlandse gebruikers van de app zijn de top 5 snelst herstellende bestemmingen buiten Europa (apr-mei 2022 versus apr-mei 2019) allemaal te vinden in de westelijke regio’s van de VS en Canada.

Top 5 bestemmingen buiten Europa voor Nederlandse reizigers:

1. Las Vegas (VS)

2. San Francisco (VS)

3. Los Angeles (VS)

4. Vancouver (CAN)

5. Grand Canyon (VS)

“De heropleving van reizen naar deze iconische bestemmingen in het westen van Noord-Amerika is geen verrassing gezien de diverse rijkdom die hier te vinden is,” zegt Polarsteps managing travel editor Matt Phillips. “Zo staat Las Vegas natuurlijk bekend om zijn casino’s, non-stop nachtleven en losbandigheid, maar is het net zo goed een geweldige uitvalsbasis voor de spectaculaire natuur eromheen. En in Vancouver kunnen reizigers de eindeloze stranden, bossen en bergen combineren met de bruisende stad met een sensationele eetcultuur. Onze reisgidsen naar deze bestemmingen worden ook steeds populairder. Reizigers gebruiken ze om een nieuwe kant van deze klassiekers te ontdekken.”

Polarsteps gelooft in de kracht van avontuur, in alle mogelijke vormen. Of het nou een zes maanden lange roadtrip door de VS en Canada is of een last-minute kanotocht dichter bij huis. Reizen is goed voor de ziel, het voedt onze nieuwschierigheid, biedt nieuwe perspectieven en verbindt ons met iets groters dan onszelf. Ook heeft reizen de potentie om een positieve impact te hebben op lokale gemeenschappen. Polarsteps hoopt komend jaar dan ook een heropleving te zien van verantwoord reizen naar bestemmingen buiten Noord-Amerika en Europa.

“Onze app groeit sneller dan ooit en het bereiken van de vier miljoen gebruikers is voor ons een signaal dat reizigers enorm enthousiast zijn om weer op pad te gaan,” zegt Maximiliano Neustadt. “Het is fantastisch om te zien en we zijn benieuwd welke bestemmingen het komende jaar opnieuw ontdekt zullen worden.”

Over Polarsteps

Polarsteps helpt ruim 4 miljoen reizigers over de hele wereld om hun reis te plannen, tracken en herbeleven. De scale-up werd in 2015 in Amsterdam opgericht door een team gedreven reizigers met een passie voor slimme technologie en design. Met de alles-in-één reisapp wordt elk onderdeel van reizen leuker en makkelijker: van de allereerste inspiratie tot het herbeleven van de mooiste momenten na thuiskomst. Het doel? Mensen over de hele wereld door middel van reizen inspireren en verbinden. Zodat iedereen hun reislust op een mooie – en verantwoorde – manier vorm kan geven.

Polarsteps is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play store.

Download PDF
Download PDF
Over Polarsteps

About Polarsteps
Polarsteps is helping over 5 million travelers across the world to plan, track, and relive their trips. The Amsterdam scale-up was founded in 2015 by a team of avid travelers with a passion for smart technology and cool design. The all-in-one travel app makes every part of the journey easier and more enjoyable: from the very first spark of travel inspiration to reliving it when it’s all over and done. The goal? To inspire and connect people across the globe through travel — so that everyone can express their wanderlust in a beautiful (and responsible) way.

Polarsteps is available for free in the App Store and Google Play store, or visit polarsteps.com.

Polarsteps – Make your way in the world


About the app
Easily use your travel bucket list to plan a trip and build your own editable itinerary. Once you're there, let us take over and plot your path on a digital world map that you can fill with your own photos, videos, and thoughts. Want to share your journey? Simply invite your loved ones along for the virtual ride. Finally, at the end of it all, you can create a beautifully designed Travel Book with the push of a button – turning your travel moments (the good, the bad, and everything in between) into lifetime memories.

berichten